Botanische tuin

Mei Chu is de Chinese benaming voor “mooie bamboe”. In de tuin van 3 hectare wisselen wij 80 bamboesoorten af met Chinese en Japanse bomen, heesters en vaste planten. De tuin is in de afgelopen 24 jaar stukje bij beetje onder architectuur ontworpen en aangelegd. Als praktijkdocent en tuinontwerper, is het mij gelukt om naast een mooie landschappelijke tuin ook een bijzonder sortiment bomen, heesters en vaste planten aan te planten. Deze collectie is uniek in Nederland. Mei Chu is een duurzaam bedrijf. Cradle to cradle is ons motto. De tuin is vormgegeven samen met de natuur waarbij de biodiversiteit zoveel mogelijk behouden en/of uitgebreid is. 
NPC Collecties
Voor bezoekers met kennis van bamboe, bomen en heesters heeft onze tuin veel te bieden. Zo vindt u bij ons onder andere de nationale planten collecties van Viburnum, (Gelderse roos), Euonymus (Kardinaalsmuts) en Wisteria (Blauwe regen). Deze collecties zijn uniek en als NPC ( Nederlandse Planten Collecties) ondergebracht bij de Koninklijke Vereniging Boskoopse CulturesWij trachten de benaming van de planten goed op orde te hebben en te houden. Bij iedere plant wordt de wetenschappelijke benaming aangegeven. Mei Chu heeft de volgende planten in haar tuin:
Wisteria
Vibernum 

 

Sfeer en rust
Twee op oorspronkelijke wijze gebouwde bamboe paalwoningen geven een extra Aziatische tint aan de tuin. De tuin straalt veel rust uit en wordt daarom ook veel bezocht door Tai chi groepen. Rond dwalend over kronkelende paden ervaart u de rust die de tuin uitstraalt. Mede ook door de verscheidene aangelegde natuurlijke vijvers komen op de tuin diverse bijzondere plant en diersoorten voor. Soorten als de kamsalamander, ringslang, hazelworm en boomkikkers kunt u op de geschikte momenten aantreffen.

Een mooi stukje natuur
De groene kikkers zitten u op te wachten met hun oorverdovende gekwaak en om elke hoek staat u versteld van de variatie aan planten. Door het juiste ontwerp en beheer van de tuin is er in elk jaargetijde wel wat te beleven. Hoogtepunten in het jaar zijn wel de bloei van de Prunus en Malussen in het voorjaar, gevolgd door de bloei van de Wisteria’s en Viburnums. In het najaar met name de herfstkleuren van de Euonymus en de bessen van de Viburnums. (zie voor een impressie de fotogalerie).

Winkel en theehuis
Na al uw opgedane indrukken kunt U op zowel het binnen als buiten terras van Pura Vida Mei Chu bijkomen en genieten van uw kopje thee of koffie.
In ons winkeltje kunt u diverse Aziatische kunstnijverheid kopen. Naast natuurlijk de bamboe planten zijn er ook diverse andere heesters,bomen en vaste planten die u op de tuin ziet staan in de verkoop hoek te koop. Voor een impressie van onze tuin klik hier voor een filmpje.

Leer/werkbedrijf

Mei Chu biedt voor gemotiveerde leerlingen, maar ook voor mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt gevarieerde stagewerkzaamheden aan. Mei Chu is een SBB erkent leerbedrijf. 

Wij zien uw graag op onze tuin en wensen u een prettig en leerzaam verblijf toe.