Over ons


Mei Chu is de Chinese benaming voor “mooie bamboe”. In de tuin van 3 hectare wisselen wij 80 bamboesoorten af met Chinese en Japanse bomen, heesters en vaste planten. De tuin is in de afgelopen 15 jaar stukje bij beetje onder architectuur ontworpen en aangelegd. Als praktijkdocent en tuinontwerper, verbonden aan de tuinbouwschool, is het mij gelukt om naast een mooie landschappelijke tuin ook een bijzonder sortiment bomen, heesters en vaste planten aan te planten.
Voor bezoekers met kennis van bamboe, bomen en heesters heeft onze tuin veel te bieden. Zo vindt u bij ons onder andere de nationale planten collecties van Viburnum, (Gelderse roos), Euonymus (Kardinaalsmuts) en Wisteria (Blauwe regen). Deze collecties zijn uniek en als NPC ( Nederlandse Planten Collecties) ondergebracht bij de Koninklijke Vereniging Boskoopse Cultures.
Wij trachten de benaming van de planten goed op orde te hebben en te houden. Bij iedere plant wordt de wetenschappelijke benaming aangegeven.
Twee op oorspronkelijke wijze gebouwde bamboe paalwoningen geven een extra Aziatische tint aan de tuin. De tuin straalt veel rust uit en wordt daarom ook veel bezocht door Tai chi groepen. Rond dwalend over kronkelende paden ervaart u de rust die de tuin uitstraalt. Mede ook door de verscheidene aangelegde natuurlijke vijvers komen op de tuin diverse bijzondere plant en diersoorten voor. Soorten als de Kamsalamander, ringslang, hazelworm en boomkikkers kunt u op de geschikte momenten aantreffen.
De groene kikkers zitten u op te wachten met hun oorverdovende gekwaak en om elke hoek staat u versteld van de variatie aan planten. Door het juiste ontwerp en beheer van de tuin is er in elk jaargetijde wel wat te beleven. Hoogtepunten in het jaar zijn wel de bloei van de Prunus en Malussen in het voorjaar, gevolgd door de bloei van de Wisteria’s. In het najaar met name de herfstkleuren van de Euonymus en de bessen van de Viburnums. 
  logo-npc0

Na al uw opgedane indrukken kunt U op zowel het binnen als buiten terras bijkomen en genieten van uw kopje thee of koffie. 
In ons winkeltje kunt u diverse Aziatische kunstnijverheid kopen. Naast natuurlijk de bamboe planten zijn er ook diverse andere heesters,bomen en vaste planten die u op de tuin ziet staan in de verkoop hoek te koop. Voor een impressie van onze tuin klik hier voor een filmpje.
Wij zien uw graag op onze tuin en wensen u een prettig en leerzaam verblijf toe.

Onze vrienden

Met deze partners bieden wij arrangementen aan. Kijk voor meer informatie op hun site.

Meer informatie of reserveren?

Vul onderstaand formulier in of bel ons op onderstaand nummer
Voer uw naam in
Voer een e-mailadres in
Invalid Input
Dit veld mag niet leeg zijn
Invalid Input

Meer informatie of reserveren?

Vul onderstaand formulier in en we reageren z.s.m. op uw vraag.
Voer uw naam in
Voer een e-mailadres in
Invalid Input
Dit veld mag niet leeg zijn
Invalid Input

Onze vrienden

Met deze partners bieden wij arrangementen aan. Kijk voor meer informatie op hun site.

Copyright 2018 © Mei Chu.
Alle rechten voorbehouden