Naast het zelf kweken van bamboe is Mei Chu nauw betrokken bij de kweek en verwerking van tropische bamboe tot diverse hoogwaardige producten.

Deze tropische soorten kenmerken zich door de geweldige groeikracht van de scheuten tot wel 30 meter hoog. Doordat de tropische bamboe snel groeit en hoogwaardig van kwaliteit is, kunnen er allerlei producten van gemaakt worden. Hele bevolkingsgroepen zijn van deze grassoort afhankelijk; complete huizen tot allerhande huisraad en meubels, alles kan van bamboe gefabriceerd worden. 
Mei Chu stimuleert de productie en verwerking van bamboe tot hoogwaardige producten. Door het stimuleren van een project in de Filippijnen proberen we de arme boerenbevolking een bron van inkomsten te geven. Bamboe werd door de bevolking vooral als een lastig onkruid gezien. Momenteel zien we dat boeren de bamboeplanten aanplanten en onderhouden. Kwalitatief hoogwaardige stammen kunnen dan geoogst worden. Een ander heel belangrijk voordeel is het voorkomen van erosie, doordat de bamboewortels de vruchtbare bodem vasthouden. Bij kaalkap en verbranding van bossen ontstaan vlakten die zeer gevoelig zijn voor erosie. De vruchtbare bovenlaag spoelt weg waardoor de grond onbruikbaar is geworden voor verdere oogst van landbouwproducten. Bamboe houdt met zijn fijnmazige wortelgestel de bodem goed vast. Weersinvloeden hebben op deze manier minder vat op de kostbare bodem. In de expositietuin hebben wij twee authentieke bamboepaalwoningen gebouwd. Deze bamboehuizen zijn in de Filippijnen vervaardigd en verscheept naar Nederland. Bij ons in de tuin hebben we de huizen stukje bij beetje weer kunnen opbouwen. Een spijker wordt daarbij niet gebruikt. Alles is door z.g. “pen en gat verbinding” in elkaar gezet. Wij zijn daarmee uniek in West Europa. 
Naast de huisjes importeren wij diverse bamboeproducten vanuit de Filippijnen. Kenmerkend daarbij is de forse structuur van de gebruikte materialen: goed stevig gemaakt, om lang mee te kunnen gaan. In ons klimaat is daarbij enig onderhoud noodzakelijk, maar daar heb je dan ook unieke producten voor. Met het project in de Filippijnen onderhouden we de grond en geven we de arme boer in de bergstreken een bron van inkomsten.

Meer informatie of reserveren?

Vul onderstaand formulier in en we reageren z.s.m. op uw vraag.
Voer uw naam in
Voer een e-mailadres in
Invalid Input
Dit veld mag niet leeg zijn
Invalid Input

Onze vrienden

Met deze partners bieden wij arrangementen aan. Kijk voor meer informatie op hun site.

Copyright 2018 © Mei Chu.
Alle rechten voorbehouden